Rabatterat pris i Partille Ridklubb.

Medlemmar i Stålebo Ridklubb har fått ett specialavtal med Partille Ridklubb som ger oss möjlighet att till en vettig peng få använda deras fantastiska anläggning!

För att få tillgång till anläggningen med bland annat två ridhus (!) krävs ett medlemskap i PRK. Och vi har fått ett specialmedlemskap till en klart reducerad peng. Priset 430 kr (2022) för ett helt år och person. Medlemskapet är personligt och heter Ståleboryttare.

Sedan är det fritt fram att nyttja deras banor för 100 kr/timme. Vill du boka, vilket du gör om du t.ex. ska hoppa använder du samma bokningssystem som vi har för SRKs paddock, dvs boka.se. Lägg gärna ut på Facebook att du tänker hoppa och att fler får vara med!! Utbudet av ridbanor är stort, se här: https://boka.se/partilleridklubb/info

Har du egen tränare, var noga med att följa PRKs tränarpolicy! De tränare som ska ge lektioner ska godkännas och kunna uppvisa F-skattsedel. PRK använder sig idag av: Janne Werme – dressyr/c-tränare och ridlärare, Malin Strömberg (SRL 2). Klara Fritz har hoppträningar varannan onsdag, de som är med har fasta platser, men om det blir avbokning någon gång har man möjlighet att vara med.

Tips: PRK har en Messenger-grupp för träningarna.

OBS: Det står att man kan boka trailer, tyvärr gäller detta inte oss. De hyr inte ut utanför anläggningen pga smittorisk.

Mer info om vad som gäller hittar du på hemsidan här.

En av de som utnyttjat erbjudandet är Renée Bönström Abildgård. Hon åkte tidigare till ett annat ridhus längre bort för att träna med sin häst Ithaka, men när det här erbjudandet kom upp nappade hon direkt. Renée är bekant med PRK sedan tidigare och det blev närmre att åka.

Fördelen med att ha tillgång till ridhus, säger Renée, är framför allt att man inte blir beroende av vädret, man kan rida även när det regnar eller är fruset ute. Men det gäller ju att man har tillgång till en transport och en häst som är relativt enkel att lasta.

Renée har nyttjat ridhusen vid flertalet tillfällen, både stora och lilla. Där finns även en hinderpark där hon använt sig av bommar vid vissa träningspass. Hon säger att bokningstiderna kan vara lite knepiga med tanke på att det förekommer ridskoleverksamhet där, men på helgerna var det nästan helt obokat de gånger hon bokat upp sig.

-Sen får man ju tillgång till deras aktiviteter med och det är ju positivt!

Policy för träning på PRK

Partille Ridklubb värnar om att kunna erbjuda utbildning och träning för kunniga och erfarna ridlärare och tränare på anläggningen.

All träning som genomförs på anläggningen ska utföras av anställd eller tillfälligt inhyrd ridlärare alternativt tränare som innehar licens och F-skattsedel. Tränare som vill undervisa på klubben ska godkännas av ridskolechefen.

Alla gruppträningar anmäls inför varje tillfälle till ridskolechefen eller någon av ridlärarna, vilken ansvarar för att lägga in träningen som aktivitet i Horsemanager.

Tränare ska varje år skicka en kopia på sin F-skattsedel till PRK:s styrelsemail: styrelsen@partilleridklubb.se

Tränare/Ridlärare ska också informera sig om de regler som gäller på anläggningen ex. skötsel av ridunderlag (mockning), hindermaterial mm.

Tränaren/Ridläraren ansvarar för att se till att manegeavgift för utomstående ryttare betalas in till klubben efter varje tillfälle. Manegeavgiften per tillfälle för utomstående ryttare är 100 kr/tillfälle. Avgift swishas till 123 395 80 14.

För regelbundet deltagande på träning ska man förutom betald manegeavgift/banavgift även vara medlem i föreningen. För uppstallade på anläggningen ingår manegekort i avgiften för uppstallning.

För deltagande vid ett enstaka av PRK anordnat träningstillfälle för tränare på klubben krävs inget medlemsskap.

All ev. träning på ridskolehästar ska godkännas av ridskolechefen tillsammans med ridlärarna.

Bokningskalender för manegerna

All bokning av Partille Ridklubbs ridhus och utebanor sker via boka.se/partilleridklubb. Du kan enkelt via din dator eller mobil se om banan är bokad eller inte samt göra egna bokningar.

Bokningssystemet är endast till för PRKs medlemmar. För enstaka nyttjande av maneger/ridbanor ska 100kr per tillfälle swishas till 123 395 80 14, ange "manegehyra" i meddelande.

Önskar någon annan klubb hyra vår anläggning ombeds ni maila till styrelsen@partilleridklubb.se.

För att detta bokningssystem ska fungera gäller följande förhållningsregler:

  • Det krävs medlemsskap för bokning av samtliga ridhus och ridbanor.
  • Bana ska bokas med minst 1 dags framförhållning.
  • Ta bort din bokning om du inte avser att använda den i så god tid som möjligt. Du tar bort genom att klicka på din bokning i kalendern och sedan ”radera bokning”.

Lathund för hur du loggar in och bokar på boka.se/partilleridklubb:

  1. Gå in på www.boka.se/partilleridklubb och klicka på ”logga in”, ett pop-up fönster kommer då öppnas. Är det första gången du loggar in behöver du skapa ett konto. Klicka på knappen ”skapa konto” och fyll i namn, mailadress samt telefonnummer.
  2. Du kommer vidare till en sida med information kring bokning av våra banor. För att boka en tid scrolla till Kalendrar och klicka på ”visa kalender” för den bana du vill boka.
  3. Kalendern för vald bana visas. Här kan du se vilka tider banan är bokad. Vill du boka en tid klicka på det datumet du vill boka. Går du in via mobilen får du upp månadsvyn om du håller telefonen upprätt, om du lägger den ner får du upp veckovyn istället.
  4. Ett nytt pop-up fönster kommer upp. Fyll i ditt telefonnummer, mellan vilken tid du vill boka banan samt ange ändamål för bokningen. Skriv i om det är okej att andra rider samtidigt. Tryck sedan på ”skapa bokning”. Banan är bokad!
  5. För att ta bort en bokning: klicka på din bokning i kalendern och klicka på ”radera bokning”.

Vid lektioner för tränare gäller Partille Ridklubbs tränarpolicy.

Se också till att ha ögonen på PRKs facebooksida där man lägger upp olika aktiviteter som öppen bana, pay and ride/jump etc. Och ta er gärna tid att besöka anläggningen, gärna räcka en hjälpande hand om någon i familjen är med och rider/tävla – alltid uppskattat.

Vi ligger så nära varandra! Får vi dessutom klart ridvägen mellan oss behövs inga transporter för att komma till ett ridhus.

Safe riding!

Suzanne (SRK) och Ulrika (PRK)