Stall Bondegården

Bengt (Little Blue) flyttade till Bondegården på 90-talet då Lena som äger stallet köpte honom. Då han uppnått en respektabel ålder av hela 31(!) år så rids han numera bara sporadiskt av barnbarnen. Bengt är en riktig klippa, han har ett psyke av stål och när andra hästar ryggar för en flaxande presenning, en traktor eller något annat läskigt, så knatar Bengt bara på. Inget skrämmer honom! Nu har hans tinningar grånat allt mer, men livsglädjen lyser fortfarande i ögonen.

Trettioettåringen Bengt

I stallet står även Klas (Class of It’s Own) som ägs av Maria Lundell. Klas är en Hannoveraner och importerades från Tyskland under sina unga år. Han flyttade till Bondegården 2009 då Klas förra ägare Bettan tog dit honom. Maria blev medryttare på Klas 2015, blev förälskad och i vintras fick hon möjligheten att ta över honom. Hon tackade såklart ja med en gång.

Maria och Klas

Klas är en hög häst, närmare 180 cm och har starka åsikter. Till skillnad från Bengt är han lättskrämd och reagerar starkt när något oväntat dyker upp. Han har troligtvis inte haft det så lätt under sina tidigare år, men under tiden på Bondegården har han hittat tilliten hos människor igen. Han är både hopp- och dressyrstammad och har i yngre ålder tävlat upp till 130 cm hoppning. Marias inriktning är dressyr och där var han lite av ett oprövat kort, men med träning för både Sandra Andersson och Malin Strömberg blev han fin och tillsammans har de tävlat i Lätt A under Stålebo KM.

Stallet är litet men mysigt

Nu är Klas 21 år och börjar få lite ålderskrämpor med tillhörande problematik. Han har fått ge upp hoppningen, men får ibland skutta över träd i skogen och det älskar han. Maria rider heller inte längre lektioner för tränare utan tränar dressyr i naturen, inspirerad av Ulla Håkansson.

Klas trivs på Bondegården

Läs om fler stall i Stålebo.

Publicerad 2020-06-30