Stall Gullringsbo

På Gullringsbo finns två stallbyggnader, det röda stallet i den gamla lagården, och det vita stallet med manege i stallbyggnaden. Stallen har under våren renoverats och har därför nya hyresgäster sedan i somras. Den som tog över stallet var Louise Elving Johansson som tidigare stod i stallet Stora Torp, som blev för litet för hennes planer. På Gullringsbo vill hon fortsätta med sin verksamhet där hon bl.a. har vidareutbildning och försäljning av hästar.

Det var flera inackorderingar som följde med Louise från Stora Torp till Gullringsbo när Louise tog över. En av dom är Lovisa med sin connemara Brolle, 12 år, som hon haft i 6 år. Lovisa är en riktig skogsmulle, de rider nästan alltid i skogen och älskar att hitta nya ridvägar.

Lovisa och Brolle

I boxen brevid står Mia och dottern Marta med sitt New Forest-sto Flicka, 11 år. Både Mia och Marta gillar att testa nya saker och är gärna med på olika slags träningar. I somras testade Flicka på terränghoppning för första gången vilket de planerar att fortsätta med.

Marta och Flicka

Här står även Linn med sin häst Kummin som är 16 år, men Kummin själv tror att hon är en unghäst. Kummin har hos tidigare ägare gått MVC i dressyr och hoppat 125 cm, men Linn håller sig till "pensionärs-hoppning". Kummin började som Linns medryttarhäst för 1,5 år sedan, men är numera i Linns ägo sedan februari.

Linn och Kummin

I de två stallbyggnaderna står totalt 15 hästar.

Det vita stallet med manegen

Det röda stallet med sina fina detaljer

Läs om fler stall i Stålebo.

Publicerad 2019-09-04