Stall Höjden

På stall Höjden står just nu tre hästar inackorderade; Karamac, Alsace och Karneval. Britt-Marie och Jan-Inge bor på gården, men har inga egna hästar i dagsläget, bara hunden Melker.

Jenny och Karamac

Karamac har stått på Höjden i 6 år. Han är 12 år och ägs av Jenny som varit med honom sen han föddes. Jenny har själv ridit in honom. Hon hade hans mamma (Karamell) som sin egen som hon red och tävlade en del med. Med Karamac rider hon mestadels dressyr. Karamac gillar att hoppa, men Jenny skadade sin höft för några år sedan vilket gör att hon numera har svårt att hoppträna. För ett tag sen lyckades även Karamac skada sig, en hovbensfraktur i hagen som gjorde att han fick vila i några månader. Nu är han äntligen friskförklarad och de har börjat träna tillsammans igen.

Alsace njuter av solen

Alsace ägs av Maria, som varit aktiv i Stålebo RK's styrelse sedan 2005. Maria stod först med sin förra häst Montero på Höjden, men sedan 6 år har hon haft Alsace där, och nu har han hunnit blivit 11. Maria var regelbundet med på klubbens hoppträningar förr, men de senaste åren har hon och Alsace istället fokuserat på dressyren. Tillsammans är de ute och tävlar en del i dressyr.

Marie och Karneval

Karneval är 6 år och har stått på Höjden sedan november förra året då Marie tog dit honom. Marie hyr Karneval från Ölmstad Rid & körsällskap i Gränna och han ska flytta tillbaka dit i juni för att bli ridskolehäst. Marie rider mest skogsturer, men tränar även dressyr för Louise på Gullringsbo och ska i dagarna prova på markarbete på klubbens träning för Sandra Andersson.

Jenny, Karamac och hunden Melker

Läs om fler stall i Stålebo.

Publicerad 2020-01-23