Stall Lövås

På stall Lövås i Klackedammen bor Perdita Westas sedan 11 år tillbaka. I stallet står islandshästen Tindra som Perdita köpte som 4-åring. Tindra är uppfödd i Danmark, men såldes till Sverige där Perdita köpte henne. Perdita hade då letat efter en trygg häst med lugnt temperament och fastnade för Tindra, som idag har hunnit bli 11 år. Eftersom Perdita är pensionär passar hon ofta på att rida på förmiddagarna. Tindra är en bestämd men arbetsvillig dam, som rids i både Working Equitation och gångartsridning. Pass kan hon inte, men tölt och de andra gångarterna går hon fint i.

Perdita och Tindra

I stallet står även PRE-hästen Bucanero, till vardags kallad Nero. Perditas dotter Emma köpte honom för lite drygt ett år sedan. Efter att hennes förra häst Mozart fick tas bort saknade hon hästlivet och bestämde sig för att satsa på en PRE, då rasen passade hennes önskemål bäst; lätt för samling och för piaff och passage. Rasen är även vanlig inom Working Equitation som Emma tränat med Mozart tidigare. 2018 åkte Emma ner till Spanien, till en svensk agent som hade valt ut några hästar som kunde passa Emmas behov. Hon provred några hästar, men fastnade för Bucanero, som då var en 3-årig hingst. En månad senare var besiktning och pappersarbete klart och hon kunde hämta hem honom till Sverige, där han blev valack. Idag är Nero 5 år och tränas regelbundet i WE och dressyr. I höstas var Emma och Nero på P&R i Gråbo och hon hoppas kunna tävla honom mer i både dressyr och WE, även om det är ont om WE-tävlingar i vår region.

Emma och Nero

Om du är nyfiken på Working Equitation, så har klubben träningar i detta varannan måndag, där Emma Westas är ansvarig. Vill du vara med på träningarna kan du kontakta Emma på emmawestas@gmail.com.

Mor och dotter med sina hästar

Läs om fler stall i Stålebo.

Publicerad 2020-03-08