Stall Nysäter

På stall Nysäter står i dagsläget tre hästar; Wera, Chanel och Jouri. Stallet ägs av Anette Nordqvist som oxå är Weras och Chanels ägare, men hon rider inte själv längre. Istället är det Lisa Janson som rider och tar hand om Anettes hästar.

Lottis, Jouri, Lisa och Chanel

Lisa gillar att träna WE och hoppar gärna, både bana och terräng. Både Chanel och Wera är gamla hopphästar och har varit ute och tävlat mycket i sina yngre dagar, men nu är de båda 22 år gamla och det börjar visa sig i kroppen. Chanel fick för något år sedan en senskada och är numera promenadhäst. Wera är lite piggare i kroppen, men har olyckligtvis skadat sig och är just nu konvalescent. Förhoppningen är dock att hon kommer tillbaka så att Lisa kan fortsätta träna henne.

Wera, Lisa och hönan Kyckling. Utanför stallet ligger Anettes hönsgård.

Nykomlingen i stallet är 5-åringen Jouri. Lottis var tidigare medryttare på Chanel, och när Chanel skadades fortsatte hon på Wera. När Wera sedan också skadades så bestämde sig Lottis istället för att skaffa egen häst. Jouri är en Freiberger, vänlig och mogen för sin ålder. Tanken är att Lottis ska träna honom i WE och dressyr, och att Lottis dotter Louise ska hoppträna honom.

Lottis och Jouri

I stallet bor även stallkatten Sixten som är lite till åren och som precis fått en ny kompis; kattungen Draken. Och granne med stallet bor Lisas mormor Ingrid Gunnarsson som är en av de som var med och grundade Stålebo Ridklubb!

T.v.Wera T.h. Draken

Läs om fler stall i Stålebo.

Publicerad 2019-10-13